Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Топчині нарешті буде дорога

4 серпня 2017 р., 20:00

Незабаром

Капремонт центральної дороги, на який чекали мешканці гірського Топчина на Тячівщині майже 20 років, викликав фурор у населеному пункті. Люди з великою увагою слідкують за його проведенням і не приховують радості. Тим більше, що дорожники встеляють нове якісне асфальтобетонне покриття.

Як розповів сільський голова Олександр Опріш, роботи розпочали кілька днів тому. Проводить їх ТОВ «Еліткомбуд», за допомогою сучасної спеціалізованої техніки. Погода сприяє, тож робота кипить. Оскільки дорога тут практично ґрунтова, то спочатку її вирівнюють грейдером, потім засипають щебенем, відтак вселяють новим асфальтом.

Загалом у Топчині заплановано реалізувати два проекти за кошти районного та державного бюджету. Це капремонт двох ділянок вулиці Центральної: протяжністю 816 м кошторисною вартістю понад 1445 тис. грн та 745 метрів вартістю 1452,958 тис. грн, із яких 500 тисяч – субвенція з держбюджету. Однак цього поки що недостатньо, аби повністю закрити питання оновлення дороги, яка з’єднує Топчино з сусідньою Нижньою Апшою. Тож розглядається можливість продовжити капітальний ремонт в цьому напрямку.

Голова Тячівської РДА Василь Дем’янчук, який навідався в Топчино, аби проінспектувати хід робіт, зустрівся з людьми. Наголосив, що цьогоріч на Тячівщині заплановано чимало для оновлення інфраструктури доріг. Для цього залучено значні кошти з місцевих, районного та обласного бюджетів, Фонду регіонального розвитку та з перевиконання митних надходжень.

Наразі, окрім Топчина, роботи тривають і в сусідньому селі Глибокий Потік. Після чого спецтехніку перемістять для оновлення шляхів у Углянському та Тереблянському кущах. «Покращення інфраструктури стане запорукою розвитку, рекреації та інвестиційної привабливості району. В тому числі й такого мальовничого села, як Топчино, яке, впевнений, має неабиякий туристичний потенціал», – запевнив очільник Тячівщини.

Любов НЕМЕШ, газета "Новини Закарпаття"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp