Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Держава починається з кордону

8 липня 2014 р., 12:23

Відділи прикордонної служби «Ділове» та «Богдан» звернулись мешканців гірської Рахівщини.

Шановні жителі Рахівського контрольованого прикордонного району! Вельмишановні краяни! Дорогі друзі!

В усі часи вважалося, що Держава починається з кордону. Кордони – одна з головних її святинь, ознака її суверенітету і могутності. Разом з тим, захист інтересів держави на кордоні, вирішення найбільш актуальних і гострих питань стануть можливими тільки в тісній співпраці жителів прикордоння з представниками Державної прикордонної служби України.

З метою запобігання вчинення адміністративних правопорушень та роз’яснення законодавства України з прикордонних питань, відділи прикордонної служби «Ділове» та «Богдан» Мукачівського прикордонного загону Державної прикордонної служби України інформує, що, у відповідності до статті 204-1 кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачено відповідальність громадян за спробу або незаконний перетин державного кордону України, а саме накладення штрафу від ста (1700 грн.) до п’ятисот (8500 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

У відповідності до статті 202 Кодексу України про адміністративні правопорушення, в’їзд, пересування, проживання без документів що посвідчують особу, провадження різних робіт без погодження з ДПСУ в прикордонній смузі тягне за собою накладення штрафу на громадян від семи (119 грн.) до десяти (170 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб – від десяти (170 грн.) до двадцяти (340 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У відповідності до Наказу Міністерства внутрішніх справ України № 898 від 18.09.2013 року, всі військовослужбовці Державної прикордонної служби України мають право складати матеріали справи про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 85, 1211, 18510, 191, 195, 202, 203, 204, 2041, 205, 206, 2061, 207 Кодексу України про адміністративні правопорушення”.

Стаття 24 Закону України «Про державний кордон України» від 11 листопада 1991 року визначає, що дозвіл на в’їзд, тимчасове перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу дає і здійснює Державна прикордонна служба України. У необхідних випадках вона може запроваджувати додаткові тимчасові режимні обмеження на в’їзд і провадження робіт у прикордонній смузі.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp