Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Гелетей ледь не загинув у Слов’янську! (ФОТО)

8 липня 2014 р., 16:09

Новопризначеного Міністра оборони України, уродженця Закарпаття, Валерія Гелетея та його підопічних врятувала відмінна реакція бійців.

Після поспішної втечі терористів зі Слов'янська в місто, яке ще не було грунтовно «зачищене» українськими силовиками прибуло вище керівництво оборонного відомства України на чолі з новопризначеним міністром оборони Валерієм Гелетеєм. Саме в ці перші години перебування в Слов'янську виникла реальна загроза життю міністра та його оточення. Їх життя і здоров'я врятувала тільки відмінна реакція бійців армійського спецназу, які адекватно відреагували на раптову появу «забутого» екстреміста, озбрєного гранатометом «Муха».

Про цю новину повідомляє «Преса України».

Детальніше цю пригоду описав на своїй сторінці в Facebook головний редактор «Цензор.Нет» Юрій Бутусов:

«Коли 5 липня наші розвідгрупи увійшли в Слов'янськ, майже одночасно з бійцями приїхав зі штабу АТО міністр оборони Валерій Гелетей разом з групою генералів і офіцерів. Свідком цих подій був кореспондент «Цензор.Нет». Слов'янськ не зачищений. Банда Гіркіна рятувалася втечею у великому поспіху - вони кинули величезні запаси зброї та боєприпасів, і Гелетей підійшов подивитися на будівлю міськвиконкому, гранатомети і ПЗРК, які з нього виносять. У місті пострілювали - бандити вночі забули сповістити всіх своїх і просто кинули напризволяще кілька десятків своїх.

Поруч з Гелетеєм перебувала група близько із 70 військовослужбовців. Все відбулося миттєво: «Граната!», «Лягай!», «Брати живим!» і тут же постріли. Гранатометчік з РПГ-18 «Муха» вибіг з укриття, щоб зробити прицільний постріл. «Муха» була на бойовому взводі, палець був на спусковому гачку - його випередили на якусь частку секунди. Гелетей і супроводжуючі кинулися на землю. За гранатометчику відкрили вогонь кілька бійців. Хто поцілив - невідомо. Гранатометника звалили, він так і не встиг вистрілити, отримавши 4-5 куль. Гелетея і нашу групу врятував найвищий професіоналізм і реакція бійців охорони. Кажуть, це був армійський спецназ Міноборони. Сподіваюся, цих хлопців не забудуть представити до орденів, бо вони врятували багато життів.

А ось фото вбитого. Хто це? Якийсь черговий найманець, який побажав залишитися невідомим. Від тіла сильно тхнуло алкоголем. Місцеві жителі його впізнали, впевнено говорять, що він не зі Слов'янська. Навіщо він приїхав сюди вбивати людей?»

Нагадаємо, що 3 липня ВРУ призначила Валерія Гелетея Міністром оборони України. Сам же Гелетей народився у Верхньому Коропці Мукачівського району.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp