Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чотири країни поскаржаться на Україну в ОБСЄ

15 вересня 2017 р., 11:13

Критика пов'язана з новим законом про освіту.

Міністри закордонних справ Болгарії, Угорщини, Греції та Румунії підписали лист главі МЗС України Павлу Климкіну, де висловили стурбованість у зв'язку з новим законом про освіту, який прийняла Верховна Рада.Про це повідомила глава МЗС Болгарії Катерина Захарієва, передає БГНЕС.

"Ми, безумовно, стурбовані, і не випадково, що у нас є спільна ініціатива з колегами з європейських країн, яких торкнеться цей закон. І сьогодні ми підписали лист з міністрами закордонних справ Угорщини, Румунії, Греції та Болгарії на адресу міністра закордонних справ України, в якому сигналізували про те, щоб цей закон не порушував права меншин і їх освіту рідною мовою. Ми відправимо такого ж листа до Ради Європи і ОБСЄ", - заявила Захарієва.Вона визнала, що отримала запевнення України в тому, що "закон спрямований на зміцнення української мови і не вплине на вивчення європейських мов"."Але ми повинні сказати їм у письмовій формі, що ми серйозно ставимося до цієї проблеми", - сказала міністр.Захарієва також зазначила, що на днях у МЗС Болгарії був викликаний заступник українського посла, де йому висловили стурбованість щодо закону.Як повідомляв Корреспондент.net, 5 вересня Верховна Рада прийняла закон, який починає реформу освіти в Україні. Цей документ, зокрема, визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є тільки державна мова. Мови нацменшин, включаючи російську, вивчатимуться тільки до п'ятого класу, але вже з 2020 року цієї норми не буде, і освіта в Україні стане цілком україномовною.Зараз в Україні шкільну освіту мовами нацменшин отримують близько 400 тисяч дітей у 735 навчальних закладах.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp