Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

4,5 "екологічних" мільйонів зібрали на Закарпатті

10 липня 2014 р., 10:17

Та чи підуть ці кошти на відновлення екосистем та підняття екологічної культури населення?

Загалом суб’єкти господарювання нашого краю за 6 місяців поточного року перерахували до бюджетів всіх рівнів 4 млн. 445 тис. грн. екологічного податку. Якщо порівнювати з відповідним періодом 2013 року, то ця сума більша на 1 млн. 180 тис. грн., або на 36,2%.

Всього екологічний податок в області сплачують 3542 суб'єкти господарювання – юридичні та фізичні особи. Найбільші суми податку сплачуються за розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях та за скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти.

Як повідомили фахівці ГУ Міндоходів у Закарпатській області, екологічний податок є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів. Частина коштів, які надійшли до спецфонду держбюджету, спрямовується на фінансування цільових проектів екологічної модернізації підприємств.

Нагадаємо, що з 2014 року ставки для платників екологічного податку за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними та пересувними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин у водні об'єкти, розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об'єктах виросли. Вони складають 100% ставок, встановлених ст. 243-246 Податкового кодексу України.

Варто зазначити, що ця норма не стосується виробників електроенергії на теплоелектроцентралях та ТЕС, які в 2014 році застосовують ставки податку в розмірі 75% ставок, передбачених статтями 243-246 ПКУ.
Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp