Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Москаль закликає телеканал «ZIK» попросити вибачення в закарпатців за «неуків»

29 вересня 2017 р., 11:00

Геннадій Москаль відмовив у проханні телеканалу «ZIK» дати коментар, оскільки один із ведучих телеканалу – Остап Дроздов – обізвав мешканців Закарпаття, представників угорської та румунської громад, неуками.

– Я прямо сказав журналістам, що ніколи не поїду на «ZIK» і не даватиму жодних коментарів, поки телеканал не перепросить за свої слова, – заявляє голова Закарпатської ОДА. – Насправді неуками є не представники національних меншин, а народні депутати, які прийняли сумнозвісний мовний «закон Ківалова-Колесніченка». Парадоксально, але цей закон, який став одним із поштовхів для Революції Гідності, і який Росія використала як привід для окупації Криму та агресії на Донбасі, досі чинний в Україні. При тому, що написаний він безграмотно, не відповідає ні Конституції, ні ратифікованій Україною Європейській хартії регіональних мов та мов меншин. Наприклад, у законі наведені мови, яких немає в Хартії: вірменська, ромська, караїмська, кримчацька, русинська, ідиш, новогрецька. А в законі про ратифікацію Хартії вказані мови, яких взагалі не існує в природі, – єврейська і грецька. Тому я попросив журналістів із «ZIK» у відповідності з діючим законом купити своєму колезі посібник із вивчення єврейської й русинської мов, інакше його теж можуть обізвати неуком. А сам телеканал закликав попросити вибачення у закарпатців за образливі висловлювання.

Схожі новини

Москаль: "Моя присутність тут - це вже половина вирішення проблеми Закарпаття"
Москаль: «Обласна рада виступає за всебічний розвиток української мови і мов національних меншин, що проживають в області»
Москаль знову став керівником Закарпаття - ЗМІ
Москаль готовий особисто зустрічати кожного потенційного інвестора при вході в ОДА (ФОТО)
Угорщина розгляне можливість добудови гімназії в Берегові, а Закарпаття зробить усе для зменшення потоків нелегалів через свою територію
Москаль: «Незважаючи на складну ситуацію в державі, проблеми літніх людей не можуть залишатися поза увагою» (ФОТО)
Москаль: «На Закарпатті директор школи-інтернату самовільно відправив учня в США»
Москаль: "Прізвища та роки народження затриманих на «Драгобраті» осіб не становлять ніякого секрету"
У Великій Бакті за кошти екологічного податку відновлять очисні споруди
Голова ОДА доручив провести експертну оцінку проблемного мосту на міжнародній трасі М-25 (ФОТО)

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp