Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На "Інтерляльку" в Ужгород їдуть театрали з різних країн світу (ВІДЕО)

29 вересня 2017 р., 20:00

Буде яскраво.

ХVІ Міжнародний фестиваль театрів ляльок «Інтерлялька-2017» з 1 до 4 жовтня відбудеться в Ужгороді. Це унікальний захід, започаткований з ініціативи закарпатського театру у далекому 1990 році. Фестивалю «Інтерлялька» немає аналогів у країні, він знаний у всьому світі. Щорічно збирає аншлаги, спектаклі дають колективи із усієї України, а також зарубіжні гості. Цьогоріч їдуть лялькарі зі Словаччини, Франції та Аргентини, а вистави відбуватимуться ще і на малій сцені облмуздрамтеатру.

Мирослав ПЕТІЙ, директор Закарпатського обласного театру ляльок «Бавка»

Особливістю цьогоріч буде те, що до нас приїдуть друзі-театрали з м. Кошіце, а також колеги із Ліона (Франція) та Буенос-Айресу (Аргентина). Урочисте відкриття фестивалю відбудеться 1 жовтня о 16.00 на Театральній площі, де триватиме перформанс «Казкове місто майстрів»

Вистава аргентинського театру – без слів, а французи виступатимуть з українським перекладом. Поза конкурсом покажуть свої здобутки студенти театральних ВНЗ України. Крім того, відбудеться низка майстер-класів, а ще однією родзинкою фесту стане дитяче журі.

Наталія ОРЄШНІКОВА, головний режисер Закарпатського обласного театру ляльок «Бавка»

Мы хотели представить на нашем фестивале разные формы театра кукол. На самом деле, мы очень переживаем, старались сделать эти 4 дня насыщенными и интересными. Будет у нас почесное жюри, а также детское жури, которое мы отобрали из разных школ представителей, творческих детей, которые умеют смотреть, слушать, рассуждать.

Насичена чотириденна програма «Інтерляльки» представлена різними формами вистав театрів ляльок, а також має свою цільову аудиторію – від спектаклів для найменших до філософських казок. Традиційно працюватиме міжнародне журі.

Ніна МАЛИШКА, керівник літературно-драматургічної частини Закарпатського обласного театру ляльок «Бавка»

Головою журі стане лауреат театральних і журналістських премій Алла Підлужна з м. Києва. Крім того, вперше у журі працюватиме головний режисер Гродновскього театру ляльок (Білорусь) Олег Жюгжда, це легенда лялькового театру. Потім Іван Согел – художній керівник Кошицького театру ляльок. Впреше буде Людмила Томенчук – театралознавець, з міста Дніпро. Як представник закарпатського театрального світу – народний артист України Анатолій Філіп.

Усі заплановані вистави вже мають професійні відзнаки та нагороди у своїй сфері. 30 грн на будь-який спектакль – така ціна квитків, які театрали радять придбати заздалегідь, оскільки фестивальні вистави завжди тривають з аншлагами. Офіційне відкриття «Інтерляльки-2017» відбудеться 1 жовтня о 16:00 у самісінькому центрі Ужгорода на площі Театральній, де наша «Бавка» представить своєрідний перформанс.

Деталі - у сюжеті Ужінформ:



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp