Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Яким був п’ятий день конкурсу "Срібний мольберт" (Фото)

14 жовтня 2017 р., 10:25

Учасники виконували завдання "Імпровізація"

…А тепер – включайте творчу уяву, вдихайте свіже повітря – і творіть те, що найбільше до душі, що найкраще допоможе вам розкрити свій творчий потенціал! Саме так напевно можна сформулювати завдання останнього конкурсного дня – етапу «Імпровізація», який проходив 13 жовтня.

У цей день п’ятдесят студентів-учасників конкурсу зібралися в холі-атріумі Закарпатської облдержадміністрації й розпочали роботу над виконанням останнього етапу. Слід відзначити, що спершу організатори конкурсу планували окреслити певними рамками або ж визначити якусь тему для етапу «Імпровізація». Проте, як відзначив під час офіційного відкриття конкурсу його засновник Роберт Бровді, імпровізація на те і є імпровізацією, щоб працювати вільно, без жодних рамок і обмежень. Тому молоді митці могли працювати з будь-якими матеріалами, в будь-яких стилях і обирати будь-яку тему. Сподіваємося, їм це вдалося!

А тим часом під кінець ня на всіх учасників та гостей конкурсу чекали ще дві потужні мистецькі події. О 17.00 в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відкрилася виставка робіт лауреатів студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт» Анастасії Мітікової та Петра Грицюка. Молоді художники були учасниками другого Всеукраїнського студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт», який проходив в Ужгороді у квітні цього року, і отримали спеціальну премію від куратора арт-резиденції «Великий Перевіз» Тамари Бабак – можливість упродовж 10 днів жити й творити на території мистецького закладу. На виставці, організованій Олександром і Тамарою Бабаками спільно з культурно-мистецькою фундацією Brovdi Art у рамках Відкритого студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт» ІІІ, представлені близько двох десятків робіт, виконаних лауреатами саме під час перебування на Полтавщині. Як розповіла під час відкриття виставки куратор і співзасновник арт-резиденції, художниця Тамара Бабак, вона вирішила організувати виставку робіт молодих художників ще тоді, коли вони жили й працювали в арт-резиденції: «У мене визріла ця ідея давно, хотілося експозицією картин цих молодих людей надихнути і мотивувати майбутніх учасників «Срібного мольберта».

{g}

Увечері на конкурсантів та гостей чекала нова цікава подія – зустріч із живописцем, відео- та фото-художником, автором інсталяцій, перформансів, куратором Павлом Керестеєм. Митець народився в Ужгороді, навчався у Львівському державному інституті декоративно-прикладного мистецтва, а зараз здебільшого живе і працює в Лондоні. Він - учасник численних персональних та колективних виставок в Україні та за кордоном, його твори зберігаються у приватних збірках України, Європи, США. На лекцію майстра зібралися численні гості з Ужгорода та Києва.

Неймовірна творча атмосфера, цікаві події та зустрічі з непересічними людьми – Відкритий студентський конкурс з живопису «Срібний мольберт», без сумніву, став найяскравішою молодіжною мистецькою подією цієї осені в Україні!
Прес-центр конкурсу «Срібний мольберт» і фундації Brovdi Art

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp