Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді створюють структуру, яка залучатиме іноземні продакшени

18 жовтня 2017 р., 11:23

Мальовничі пейзажі Карпат, старовинні замки, промислові об’єкти

Усе це незабаром може стати чудовим знімальним майданчиком, де працюватимуть найкращі режисери.

Днями в Ужгороді, під час проведення міжнародного інвестиційного форуму «Закарпаття — бізнес у центрі Європи», було підписано Меморандум про співпрацю між Закарпатською ОДА та новоствореною ГО «Закарпатська фільмкомісія». Сторони домовилися та затвердили регламенти співпраці щодо розвитку кіновиробництва на території Закарпатської області, розробили стратегію промоції регіону як знімального майданчика для залучення іноземних кінопродакшенів в Україну.

Як зазначив «Дню» голова громадської організації «Закарпатська фільмкомісія» Василь ЧАЙКОВИЧ, головна мета — створити структуру, яка пожвавить перспективи, та показати усю привабливість регіону. «Такі організації є в багатьох країнах, першими почали з’являтися у США. У структурі організації є підрозділи, які займаються підготовкою своєрідних представлень альбомів з архітектурними, природними, промисловими локаціями. Є ті, хто альбоми представляє, проводить перемовини, займається організацією приїзду знімальної групи, відповідальні за супровід», — розповів пан Василь.

Головне завдання громадської організації — репрезентація Закарпаття для кіновиробників (як іноземних, так і українських), як простору для зйомок кіно. Цьому сприяє зручне місце розташування, різноманіття локацій з точки зору ландшафтів, архітектури та проявів кожної пори року.

«Закарпаття — це універсальний майданчик для створення кінопродукту. Ми маємо сповістити про це усій світовій кіноспільноті. Насамперед наше завдання — це створення бази з локаціями, а нам є що показати. Підписання Меморандуму про співпрацю із Закарпатською ОДА — це важливий крок, адже документом передбачено сприяння знімальному процесу на усіх рівнях, отриманню різних дозволів тощо. Важливо, щоб люди приїздили сюди, вписували наш край у історію. Кіно — це найефективніший спосіб пропаганди краю», — наголосив Василь Чайкович.

Вікторія ЖУЙКО, "День"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp