Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Українець залишився без контрабандного товару та автівки (Фото)

30 жовтня 2017 р., 14:35

На закарпатській митниці

Сьогодні, 30 жовтня 2017 року, на митному посту «Ужгород» Закарпатської митниці ДФС припинено незаконне вивезення з України тютюнових виробів. Цигарки незаконно переміщував до країн ЄС громадянин України на автомобілі «RENAULT LAGUNA» із польською реєстрацією.

Проходив митний контроль громадянин смугою руху «зелений коридор», а при усному опитуванні заявив, що не переміщує через митний кордон товари в обсягах, що підлягають обов’язковому письмовому декларуванню, приховані від митного контролю чи такі, що підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження.

На підставі результатів аналізу та оцінки ризиків працівники митниці вивели транспортний засіб із загального потоку і направили його в бокс поглибленого огляду. Відтак митники виявили приховані від митного контролю тютюнові вироби. Зокрема, серед виявлених цигарок українського виробництва із акцизними марками України: 200 пачок «LD BLUE», 340 пачок «ROTHMANS», 40 пачок «BOND STREET BLUE SELECTION», 200 пачок «LD RED», 60 пачок «MARLBORO RED», 49 пачок «LD SUPERSLIMS PINK», 30 пачок «LD SUPERSLIMS VIOLET». Загальна кількість вилучених сигарет 919 пачок, а вартість – понад 21 тисяча гривень.

Варто зазначити, що тютюнові вироби були приховані у середині спеціально виготовлених порожнин легкового автомобіля «RENAULT LAGUNA», а саме: під запасним колесом та за переднім бампером транспортного засобу.

{g}

Вартість транспортного засобу «RENAULT LAGUNA», 2008 року випуску, об’єм двигуна 1995 см3, – становить 131 479 гривень.

Таким чином громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників).

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч. 1 статті 483 Митного кодексу України.

Наразі складено протокол про порушення митних правил, цигарки та автомобіль вилучено до рішення суду.
ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp