Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рада прийняла закон про сільську медицину

15 листопада 2017 р., 08:41

Закон має поліпшити медицину в сільській місцевості.

Народні депутати прийняли в другому читанні президентський законопроект про медицину в сільській місцевості. За нього проголосували 280 народних депутатів, передає Інтерфакс-Україна.За словами голови парламентського комітету з охорони здоров'я Ольги Богомолець, якщо гроші, що виділяються на реалізацію положень цього закону, не будуть розкрадені, то вже незабаром ми побачимо поліпшення медичного обслуговування в сільській місцевості.Відзначимо, що законопроект про підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості був проголосований у першому читанні 19 жовтня.Зміни до бюджету України 2017 року передбачають виділення 4 млрд грн для заходів, спрямованих на розвиток медицини в сільській місцевості. 

Проект держбюджету на 2018 рік - ще 1 млрд грн.За словами заступника керівника фракції БПП у Верховній Раді Сергія Березенка, ці кошти дозволять побудувати в сільській місцевості близько 4 тис. сучасних амбулаторій по Україні за єдиним проектом. Проект також передбачатиме житло для сільських лікарів.Законопроект №7117 передбачає забезпечення в сільській місцевості медиків службовим житлом і транспортом, а також створення можливостей для отримання освіти та підвищення кваліфікації.Нагадаємо, 19 жовтня Верховна Рада проголосувала за законопроект, необхідний для введення медичної реформи.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp