Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті є понад 7 тисяч волонтерів

9 грудня 2017 р., 17:00

Вже стало доброю традицією в нашій області щорічне підбиття підсумків роботи напередодні Міжнародного дня волонтерів, котрий за рішенням Генеральної Асамблеї ООН відзначається 5 грудня.

Станом на листопад у області діяли 893 волонтерські осередки «Пенсіонер», у тому числі 1 обласний та 17 міських і районних центрів; 496 первинних ветеранських осередків; 380 учнівських та студентських. Учасників волонтерського руху всього 7247 (1005 організаторів, 2767 – пенсіонерів, 3476 – студентів та учнів, 415 об’єднань за інтересами). Разом вони опікуються 1350-ма ветеранами війни, 5136-ма пенсіонерами, 2190 дітьми.

Добротворчий рух «Пенсіонер» через ветеранські організації спирається на постійне співробітництво з державними органами та самоврядування, громадськими, благодійними, релігійними та іншими структурами. Вони не замінюють, а лише доповнюють працю штатних службовців та функціонерів.

Про це 28 листопада йшлося на зборах голів волонтерських центрів міськрайонних ветеранських організацій та найкращих волонтерів області, присвячених Міжнародному дню волонтерів. Участь у заході взяли заступники голови ОДА Володимир Колесников та очільника облради Петро Грицик. Керівники краю подякували волонтерам за їхню самовідданість, за сумлінну працю, активну участь у громадському житті та нагородили найдостойніших почесними грамотами, грамотами та подяками ОДА, облради та обласної ради ветеранів.

У виступах учасників зазначалося, що діяльність волонтерів ветеранських організацій спрямувалася на посилення уваги до вирішення проблем ветеранів війни, праці, вдів загиблих, одиноких, лежачих хворих. Не залишилися поза увагою й переселенці зі східних областей України, АР Крим, а також збирали гроші для потреб воїнів АТО та мешканців Луганської і Донецької областей.

Голова обласної ради Організації ветеранів України Іван Жиган проаналізував цьогорічні підсумки волонтерської роботи в організаціях краю, оргкомісія обласного волонтерського центру «Пенсіонер» визначила найкращих активістів. Їм, окрім дипломів, видали матеріальну винагороду.

Олександр ТАРАН, газета "Новини Закарпаття"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp