Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У 2018 році мораторій на перевірки бізнесу не буде застосовуватись до більшої частини контролюючих органів

28 лютого 2018 р., 10:30

23 лютого 2018 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2017р. № 1104

Яка встановлює перелік органів державного нагляду (контролю), на які не поширюється дія Закону України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». Зазначеним рішенням Уряд фактично надав «зелене світло» більше ніж двадцяти органам державного нагляду (контролю) на проведення заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності протягом 2018 року.

Так, під дії мораторію в 2018 році не підпадають наступні органи державного нагляду (контролю) та їх територіальні підрозділи: Національний банк України, Національна Рада з питань телебачення і радіомовлення, НКРЕКП, НКЦПФР, Антимонопольний комітет України, Державна фіскальна служба,Державіаслужба, Держархбудінспекція, Держаудитслужба, Держеконіспекція, Держекспортконтроль,Держлікслужба, Мінприроди, Держгеонадра, Держгеокадастр, Держпраці тощо. Частково з-під дії мораторію також виводиться Держпродспоживслужба та ДСНС.

Як стверджує Уряд на своєму порталі, такий підхід до формування переліку органів державного нагляду (контролю), застосовано для забезпечення розвитку підприємництва, а також забезпечення контролю за найбільш вразливими та ризикованими сферами суспільних відносин та виконання міжнародно-правових зобов’язань України. Чи дійсно виведення з-під дії мораторію в існуючих економічних умовах такого широкого кола органів державного нагляду та контролю буде сприяти розвитку підприємництва покаже життя, а поки що бізнесу необхідно готуватись до можливих планових перевірок та забезпечити фаховий правовий супровід таких перевірок.

Цей огляд останніх змін до чинного законодавства України не є юридичною консультацією і може бути використаний виключно для отримання загальної інформації.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp