Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Україні випробували артилерійські боєприпаси власного виробництва

15 березня 2018 р., 09:36

У Державній акціонерній холдинговій компанії Артем успішно провели вогневі випробування артилерійських боєприпасів калібру 152 мм власного виробництва.

У Державній акціонерній холдинговій компанії Артем, яка входить до складу Укроборонпрому, успішно провели вогневі випробування артилерійських боєприпасів калібру 152 мм власного виробництва. Про це в середу, 14 березня, повідомивгендиректор Укроборонпрому Павло Букін.За його словами, новий осколково-фугасний снаряд розрахований для знищення живої сили, артилерії і вогневих засобів противника, а також для руйнування фортифікаційних споруд і об'єктів. 

Він призначений для стрільби з однієї із найбільш далекобійних артилерійських систем - Гіацинт.Букін зазначив, що у виробництві снаряда, крім ДАХК Артем, задіяні інші підприємства Укроборонпрому, відповідальні за створення ініційованих засобів, вибухової речовини і пороху."Кооперація підприємств Концерну дозволила в найкоротші терміни освоїти виробництво артилерійських боєприпасів для забезпечення потреб ЗСУ. Це важливий крок, що підвищує боєздатність української армії", - зазначив він.

Також Букін повідомив, що виготовлені на ДАХК Артем артилерійські снаряди очікує серія випробувань під контролем представників Міноборони. За їх результатами буде розпочато серійне виробництво.Випробування пройшли на військовому полігоні в Чернігівській області, під час яких були підтверджені задані характеристики боєприпасів. Роботи з виготовлення боєприпасів відбуваються в рамках цільової програми, затвердженої президентом України Петром Порошенком.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp