Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Петро Порошенко: «Бескидський тунель зв’язав Закарпатську та Львівську області»

25 травня 2018 р., 17:20

У час, коли країну намагаються розділити

Учора, 24-го травня, на межі Львівської та Закарпатської області відбулося урочисте відкриття двоколійного Бескидського тунелю. В урочистостях взяв участь Президент України Петро Порошенко.

Урочисті заходи відбулися по обидва боки тунелю. На закарпатській стороні Президент разом з владиками трьох християнських конфесій відкрив пам’ятник Святій Варварі, а також пам’ятну дошку. Далі вже по новому тунелю проїхав до львівського боку і вагоном потягу перерізав стрічку. І вже на цьому боці провели офіційне відкриття Бескидського тунелю.

У виступі Петро Порошенко зазначив: «Цей тунель є символом співпраці «Укрзалізниці», української влади, Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку. Коли об’єднавши зусилля, ми продемонстрували, що ми здатні в умовах війни, агресії робити масштабні проекти такого рівня».

Тунель завдовжки 1764 метри. Його будівництво підрядник розпочав у листопаді 2013 року, а вже у жовтні 2017-го компанія «Інтербудмонтаж» завершила його будівництво та оздоблення.

{g}

За словами Президента, будівництво тунелю завершили раніше і повністю вклалися у кошторисну вартість проекту, яка становить понад 2,9 мільярда гривень.

Пропускна спроможність нового двоколійного Бескидського тунелю збільшиться зі 47 до 100 пар поїздів га добу, а швидкість руху через тунель зросте зі 40 до 60 км/год, що дозволить Україні збільшити потужності вантажних перевезень залізницею.

Для проходу обслуговуючого персоналу та можливої евакуації людей між старим та новим тунелями споруджено три евакуаційні переходи.

Габріелла Руденко, «Час Закарпаття», фото авторки

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp