Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як на Закарпатті контролюють "військові" гроші? (ВІДЕО)

30 липня 2014 р., 09:41

Про це йшлося цього понеділка на нараді в ОДА.

Тема дня – мобілізація, хто таки під неї підпадає, куди витрачають гроші від благодійників та з бюджету обласної ради, якою буде доля батальйону територіальної оборони та чи справді повістки розноситимуть вночі.

Третя хвиля мобілізації розпочалась. Робота у військоматах іде, розпорядження підписано і головою обласної адміністрації. Головний комісар поспішає заспокоїти: хворих, чоловіків із трьома дітьми, батьків – одинаків та інші пільгові категорії забирати до армії ніхто не буде. Так само як і мобілізація не означатиме направлення в зону АТО: поки що йдеться про військові частини області. Зовсім інша справа – батальйон територіальної оборони, зобов’язання щодо перебування якого виключно на території краю брав на себе голова ОДА. Для відправки батальйону має надійти відповідне розпорядження від головнокомандуючого Збройних Сил – Президена України. Охочі ж за найближчі 45 діб мають змогу вступити на контрактну службу не на 3-5 років, а з обмеженим строком.

Ще одне питання – використання коштів, зібраних від благодійників та чималої суми, виділеної обласною радою. Переконують: кошти нікуди не зникнуть, адже контроль – всесторонній, в тому числі і з боку мас-медіа. Останніх, до речі, просили не публікувати неперевірену інформацію, а людей – не панікувати й не слухати чутки. Не обійшлось і без найсвіжішої інформації “сарафанного радіо”: буцімто повістки розноситимуть вночі у супроводі міліції. Наявність із військовим міліціонера і/або представника місцевого самоврядування воєнком підтвердив, про решту відповів туманно. Тож перш ніж відчиняти двері о пізній порі, варто пригадати статтю 30 Конституції України та статтю 13 Кримінального процесуального кодексу України, що гарантують кожній людині недоторканність житла.



М-студіо

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp