Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські торговці переписують ціни на товар

13 березня 2014 р., 08:30

Політична та економічна нестабільність у державі посприяла тому, що наша національна грошова одиниця – гривня стала стрімко падати. 

Ще поки вона трималася на позначці 9 гривень за один долар, ціни на імпортні товари не повзли так стрімко вгору. Однак коли за «зелений» стали правити 10, а далі і 11 та навіть 12 гривень, торговці спішно стали переписувати цінники. 

Мій знайомий був свідком того, як у мукачівському гіпермаркеті продавці міняли ціни на товари. Особливо здорожчали текстиль, фарфор, фаянс, металеві вироби та практично весь імпорт. Того ж вечора робочий день працівників торгового центру в зв’язку з переоцінкою товарів було продовжено. І така ж чи подібна ситуація й в інших крупних торгових точках міста над Латорицею, на ринках...

Подорожчали на ринках, у супермаркетах та крамницях цитрусові й банани. За останні правлять уже 15 гривень. Мандарини підвищилися в ціні з 14 до 18 і вище гривень, апельсини з 13 до 15 гривень за кілограм.

На базарах намагаються підвищити ціни й торговці нашими вітчизняними товарами й більше правлять навіть за овочі – капусту, картоплю, буряк та моркву. Апелюють до зростання долара навіть сільські бабусі, що продають яйця, молоко та сир, намагаючись продати свій товар дорожче.

Газета "Новини Закарпаття"
Віталій ПУМПИНЕЦЬ, м.Мукачево

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp