Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У в'язницях Греції утримують понад 160 українців

24 липня 2018 р., 08:15

Омбудсмен Денісова закликала єврокомісара Міятович сприяти звільненню українців із грецьких в'язниць.

У Греції заарештовано або тримають у в'язниці 161 громадянина України, з них 112 - за звинуваченням у перевезенні нелегальних мігрантів. Про це повідомила уповноважена Верховної ради України Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook у понеділок, 23 липня.

За словами Денісової, у тюрмах Греції зараз знаходиться 161 українець. Омбудсмен пояснила, що українських моряків, як правило, обманним шляхом змушують переправляти нелегальних мігрантів до Європи. Схема полягає в тому, що українцям пропонують високооплачувану роботу на круїзних лайнерах, яхтах, а замість них силою чи погрозами смерті змушують перевозити нелегальних мігрантів.Денісова зазначила, що Греція, як учасник Конвенції Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми, зобов'язана була звільнити від покарання затриманих за перевезення нелегалів українців, так як у більшості випадків злочин було скоєно під примусом. Однак замість цього грецька влада ухвалює обвинувальні вироки.Також вона повідомила, що в тюрмах Греції порушуються права затриманих. Зокрема, перекладачі не володіють на достатньому рівні українською чи російською мовами, тому затримані не можуть надати докази своєї невинуватості, поспілкуватися з адвокатом і дізнатися подробиці справи.У зв'язку з цим Денісова звернулася до комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович за допомогою у звільненні українців з в'язниць Греції.Зазначимо, у Греції двох українців, Сергія Шваюка і Петра Литвинчука, посадили на 180 років за звинуваченням у незаконному перевезенні мігрантів.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp