Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Країни-учасниці ЄС прагнуть позбутися залежності від російського газу

28 липня 2018 р., 12:53

Ці країни наполяють на будівництві труби, через яку вони б могли отримувати скраплений американський газ

Про це повідомляє DW.

Раніше Париж, Мадрид та Лісабон підтримали домовленність між Євросоюзом та США щодо збільшення імпорту скрапленого газу.

Іспанія та Португалія вже розпочали будівництво газопроводу з Каталонії на захід від Піренеїв та з’єднає таким чином Іспанію з Францією. На даний момент ці країни купляють газ з Алжиру. Також є ще сім портів, куди газ надходить з Катару та США. Ці поставки планують збільшувати.

“Ми, іспанці, імпортуємо все більше і більше американського газу, який вже становить 25 відсотків нашої пропозиції, а Португалія та Іспанія мають термінали, які дозволять нам розвантажувати американські танкери з газом та транспортувати його через трубопровід”, – заявив міністр закордонних справ Іспанії Жозеп Боррель.

Ці заходи мають зменшити залежність Європи від російського газу. За інформацією голови Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, 35 відсотків імпортованого газу в Євросоюз надходить з США.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp