Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У закарпатця виявили незареєстровану зброю

13 березня 2014 р., 12:24

Незареєстровану зброю виявили нещодавно правоохоронці у мешканця одного з сіл на Перечинщині. 

Відповідно до частини 1 статті 263 Кримінального кодексу України, за зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу чоловік може поплатитися позбавленням волі на строк від двох до п'яти років. 

Оперативники спільно з дільничними інспекторами міліції проводили санкціонований обшук в помешканні жителя села Порошково. На прохання правоохоронців показати, де у будинку знаходиться горище, власник ніяковів та уникав прямої відповіді. 

Це насторожило міліціонерів. Було зрозуміло, що громадянин щось приховує. І дійсно, на горищі житлового будинку стражі порядку побачили дві рушниці, накриті цупкими тканинними мішками. 

Одна рушниця нарізна без будь яких маркувань та номерних позначок, інша – гладкоцівкова мисливська. В ході перевірки було встановлено, що дана зброя не зареєстрована в установленому Законом порядку. Слід зазначити, що перед проведенням обшуку власнику було запропоновано видати незареєстровану зброю у добровільному порядку. 

Тоді б порошківець міг уникнути кримінальної відповідальності. Тепер же по даному факту проводяться всі необхідні експертизи та триває досудове розслідування.Для того, аби надати громадянам можливість скористатися правом добровільно звернутися до міліції з метою здачі зброї та довести до населення необхідну інформацію з цього питання Міністерство внутрішніх справ України щороку проводить загальнодержавні заходи під назвою «Місячник добровільної здачі вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин та спеціальних засобів». Наразі, Місячник добровільної здачі вогнепальної зброї розпочався 4 березня і триватиме аж до 21 березня цього року. 

Керівник районної міліції Віктор Ребрей вкотре наголошує, що громадяни, які добровільно звернуться до стражів порядку з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються ними незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності. 
Мирослава Пекар,Перечинський РВ УМВС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp