Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Дитсадки Іршавщини готуються до зими

6 серпня 2014 р., 22:01

Як обігріватимуть малюків взимку.

 

Зокрема, особлива увага прикута до дитячих садків. Чотири у місті і один у с.Собатин разом приймають більш ніж півтисячі дітей. 

Їм слід забезпечити всі санітарні норми і найважливішою з них є тепло. До цього року всі дошкільні установи опалювали паралельно газом і дровами. Втім, ситуація із отриманням блакитного палива для всіх українців суттєво змінилася і, очевидно, що на прийдешню зиму слід добре запастися твердим паливом.

Що стосується дитячих садочків міста, то протягом весни і літа постачання дров не припинялося, техпрацівники поступово наповнюють ними складські приміщення.

Станом на 1 серпня сукупна кількість дров сягає більше 300 куб.метрів. За досвідом минулих років для обігріву всіх дитсадків потрібно заготувати більше півтисячі кубометрів дров. Проте, зрозуміло, що ця цифра коливатиметься у залежності від температури повітря надворі. Крім того, слід додати близько сотні кубометрів, які замінять підігрів, котрий здійснювався газом.

Разом із цим, для збереження тепла міськвиконком поступово втілює і заходи з енергозбереження. Серед них – повна заміна вікон та дверей на металопластикові, утеплення фасадів будівель, яке поки що поведено тільки в ДНЗ №1, реконструкція (капремонт) систем опалення, заміну якого залишилося провести тільки в одному дитсадку (№3).

А також у всіх дошкільних закладах освіти під час літніх канікул проводився поточний ремонт, працівники прибирають навколишню територію та приводять до ладу надвірні дитячі споруди.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp