Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Зросли ставки збору за користування води та екологічного податку

7 серпня 2014 р., 13:34

Незмінною залишається ставка за використання лісових ресурсів.

Завідувач інформаційно-комунікаційного відділу ДПІ у м.Ужгороді Головного управління Міндоходів у Закарпатській області Микола Попович повідомляє, що найбільших змін зазнали ставки збору за спеціальне використання води та екологічного податку. Зокрема, ставки за воду підвищені для всіх напрямів і джерел використання: підземних, поверхневих джерел, використаної води для потреб гідроенергетики, для житлово-комунальних підпри- ємств, водного транспорту, рибного господарства, виробництва напоїв, кар'єрної та дренажної води. Не змінились лише ставки по збору за спеціальне використання лісових ресурсів. 

Збір за спеціальне використання води обчислюється щоквартально наростаючим підсумком з початку року, відповідно в податкових деклараціях за І півріччя 2014 року дані про нарахування збору слід відображати двома рядками окремо: за 1 квартал та за квартал 2014 року (пункт 326.1 статті 326 Податкового кодексу України).

Нагадуємо, що ставки екологічного податку збільшились у II кварталі майже у 8,5 рази. Оскільки звітність з цього податку подається поквартально, то за II квартал 2014 року дані з екологічного податку відображаються у звіті за новими підвищеними ставками. До того ж, ресурсні податки сплачуються до бюджету поквартально протягом 50-ти днів після закінчення звітного кварталу.

 У разі несплати платниками збору за воду або його сплати в неповному обсязі, контролюючі органи подають інформацію про таких платників до органів, що видають дозволи на спеціальне водокористування, для скасування виданих дозволів зазначеним платникам.

За січень-липень 2014 року суб’єкти підприємництва сплатили в бюджет збору за спеціальне використання води та екологічного податку на загальну суму 992,7 тис.грн., що 103,2 тис.грн. більше з аналогічним періодом минулого року – зазначає фахівець інспекції. 
ДПІ у м.Ужгороді

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp