Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Немає об’єктів екоподатку – повідомте орган Міндоходів

7 травня 2014 р., 18:47

І повідомити потрібно до 12 травня.

У разі, коли платник екологічного податку не планує здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів з початку звітного року, то він повинен повідомити про це орган доходів і зборів за місцем розташування джерел забруднення. Зробити платнику екоподатку необхідно наступне: скласти у довільній формі заяву про відсутність у нього у звітному році об'єкта обчислення екологічного податку.

Оскільки базовий звітний період щодо екологічного податку дорівнює календарному кварталу, граничним терміном подання повідомлення та складання заяви про відсутність у нього об'єкта обчислення екологічного податку є 12 травня 2014 року.

Якщо у платника екоподатку протягом звітного року в якомусь звітному періоді (кварталі) не було об’єкта оподаткування, то декларацію з цього податку слід подавати з прочерками (без додатків).Варто зазначити, що новозареєстровані cуб’єкти господарювання та ті, які раніше ніколи не здійснювали і не планують у звітному році здійснювати забруднення навколишнього середовища, таку заяву подавати не повинні та не повинні звітувати до органу Міндоходів з цього податку.

Зауважимо, що порядок подання податкової звітності та сплати екологічного податку регламентовано розділом VIII Податкового кодексу України.
Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp