Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатським аграріям заборонили використовувати більше 60 одиниць техніки

7 серпня 2014 р., 14:48

Такі наслідки перевірки сільськогосподарських підприємств.

Упродовж І півріччя 2014 року фахівці управління технічного нагляду, охорони праці та пожежної безпеки Державної інспекції сільського господарства в Закарпатській області здійснили ряд заходів, спрямованих на забезпечення належного виконання всіх нормативних документів що стосуються діяльності інспекції. 

Згідно автоматизованої електронно-облікової бази даних до підприємств агропромислового комплексу входять 264 підприємства, в яких нараховується 1452 одиниці транспорту. За критеріями ступенів ризику до високого відноситься 16 підприємств, 38 - до середнього та 210 - до незначного ступеню ризику. 

У відповідності до плану роботи та плану перевірок протягом першого півріччя 2014 року працівниками управління технічного нагляду здійснено 80 перевірок, з яких 48 планових та 32 позапланових перевірок. За результатами проведених перевірок видано 37 приписів на усунення виявлених недоліків, заборонено експлуатацію 67 одиниць техніки. За невиконання приписів на трьох керівників підприємств складено адміністративні протоколи по статті 188-27 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Для притягнення до адміністративної відповідальності справи направлено до судових органів. По всіх направлених матеріалах, судовими органами на керівників накладені адміністративні стягнення у вигляді штрафу на загальну суму 1904 гривень. 

Окрім цього, за грубе порушення механізаторами правил технічної експлуатації техніки, працівниками управління складено 35 адміністративних протоколів Кодексу України про адміністративні правопорушення. За вище вказані порушення накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафу на загальну суму 3570 грн. 

В цілому, протягом першого півріччя за грубі порушення механізаторами правил технічної експлуатації техніки та невиконання приписів стягнуто фінансових санкцій до державного бюджету на загальну суму 5 661 грн. 

Протягом звітного періоду зареєстровано 426 одиниць техніки. Із загальної кількості зареєстрованої техніки в поточному році зареєстровано 271 трактор, 9 комбайнів, 80 причепів, 42 екскаватори та 24 одиниці іншої техніки. Необхідно зазначити, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість зареєстрованої техніки збільшилася на 25 одиниць або на 10%. Проконтрольовано сплату податку за першу реєстрацію техніки на загальну суму 176,62 тис. гривень. Протягом півріччя здійснено реєстрацію 13 одиниць техніки за рішеннями суду та 14 – самостійно складених машин. Працівниками інспекції знято з обліку 167 одиниць техніки. Проведено атестацію та переатестовано 341 особу та видано 377 посвідчень тракториста-машиніста. Велика кількість робочого часу приділяється інспекторським складом на виконання запитів різних правоохоронних органів. Так, за січень-червень ц.р. опрацьовано та надано 13 565 відповідей. 
Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: [email protected]
Розробка сайту: Victor Papp