Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Амброве дерево висадять у центрі Ужгорода

6 листопада 2018 р., 14:30

До 25 жовтня тривали публічні консультації, в їх ході Ужгородська міськрада цікавилася думкою містян, які дерева садити на оновленій пішохідній частині площі Шандора Петефі.

Було запропоновано 6 видів: ліквідамбар смолоносний, або амброве дерево; золотий дощ звичайний; клен гостролистий; кельрейтерія волотиста (золотий дощ волотистий, хибне мильне дерево); каркас західний (залізне чи кам’яне дерево), а також сакура.

У міськраді інформують, що в голосуванні взяли участь 1258 людей. Трійка лідерів така: за ліквідамбар смолоносний висловилися 419 ужгородців, за сакуру – 379, за клен гостролистий – 222. Тож, враховуючи більшість побажань, на пл. Петефі висадять амброве дерево. Воно вирізняється великим (до 20 см), яскраво-зеленим пальчастолопатевим листям, схожим до деяких видів клена. Особливо привабливе восени, коли листя набуває темно-пурпурового, фіолетово-коричневого, жовтогарячого, винно-багряно-червоного забарвлення. Нарости кори надають йому фантастичного вигляду і прикрашають дерево взимку. Це світлолюбна рослина, стійка до міських умов. Може вирости заввишки 10 – 20 м, крона пірамідальна, до 6 – 12 м завширшки, тривалість життя – до 100 років.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp