Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Фінляндська церква підтримала томос для України

8 листопада 2018 р., 09:16

Українці мають право створити власну церкву, як мали право фіни 100 років тому, зазначив предстоятель Фінляндської православної церкви.

Під час робочого візиту до Фінляндії президент України Петро Порошенко зустрівся з предстоятелем Фінляндської православної церкви архієпископом Левом. Про це повідомляє прес-служба глави держави в середу, 7 листопада.

Порошенко подякував архієпископу Леву за підтримку православною церквою Фінляндії автокефалії Української православної церкви."Для нас важливо знати, що ваша церква підтримує нас у цьому історично важливому процесі", - сказав президент.У свою чергу предстоятель Фінляндської православної церкви зазначив, що "українці мають право створити власну церкву, як мали право фіни 100 років тому".Також Порошенко і архієпископ Лев обговорили практичну підготовку для отримання томосу Українською православною церквою.Нагадаємо, 3 листопада під час візиту до Стамбула Порошенко і Вселенський патріарх Варфоломій підписали договір про співпрацю між Україною і Константинопольським патріархатом. За словами Порошенка, ця угода завершує процес надання томосу Україні, а, за словами Варфоломія, вона може прискорити цей процес.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp