Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Депутати місцевих рад Закарпаття, державні службовці, керівники - всі пройдуть перевірку на військову придатність

9 серпня 2014 р., 20:44

Серед них є військовозобов’язані, які мають відповідну військово – облікову спеціальність та підлягають виклику до військкоматів на рівні з іншими військовозобов’язаними громадянами України.

Під час проведення заходів часткової мобілізації, постановленою Указом Президента України «Про часткову мобілізацію» (затвердженого Законом України №1595-VII від 22 липня 2014 р.) на адресу військових комісаріатів Закарпатської області висловлюються звинувачення у виклику до військових комісаріатів депутатів та голів сільських, селищних, міських, районних та обласної ради .

Зазначаємо, що військові комісаріати Закарпатської області у своїй діяльності керуються виключно вимогами чинного законодавства, інших нормативно-правових актів і в питаннях виклику до військових комісаріатів за повістками не роблять жодних виключень та виділення якихось окремих громадян за будь якими ознаками. Так, зокрема, відповідно до статей 17, 65 Конституції України захист суверенітету і територіальної цілісності України, її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу. Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є обов’язком громадян України.

Також статтею 22 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» визначено що громадяни зобов’язані з’являтися за викликом до військових комісаріатів.

Наголошуємо, що депутати органів місцевого самоврядування також є громадянами України. Серед них є військовозобов’язані, які мають відповідну військово – облікову спеціальність та підлягають виклику до військкоматів на рівні з іншими військовозобов’язаними громадянами України.

Підкреслюємо, що у важкий час для держави, військові комісаріати області у питаннях призову за мобілізацією керуються виключно законами України, які мають однакову силу для кожного громадянина України, кожного мешканця Закарпаття. В питаннях вручення повісток, підкреслюємо - для визначення придатності до військової служби за мобілізацією, ми не робимо жодних виключень. Депутат місцевих органів виконавчої влади, представник органів місцевого самоврядування, державний службовець, керівник підприємства – кожен з них в установленому порядку має пройти, як громадянин України, процедуру визначення придатності до військової служби за мобілізацією.

Вважаємо, що громада Закарпатської області зробила багато корисних справ щодо підтримки Збройних Сил України. І настав саме той час, коли народні обранці своїм особистим прикладом можуть довести відповідальне ставлення до виконання громадського та військового обов’язку щодо захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності держави.

Шановні краяни! Кожен з нас повинен зрозуміти надзвичайну важливість виконання завдань третьої черги мобілізації задля забезпечення безпеки і спокою в нашій держави та нашому Закарпатті, створення умов для подальшого розвитку нашого суспільства по обраному народом демократичному шляху.

Тільки наша спільна праця та об’єднані зусилля всіх, стануть запорукою збереження територіальної цілісності держави, повернення миру та спокою, зміцнення обороноздатності країни.

Прес-група Закарпатського ОВК
Йожик 10.08.2014 14:00 IP: 10.105.213.194
Це буде реально тільки за умови жорсткого контролю за військоматами з боку СБУ та прокуратури. Всі чиновники та мажорики вже почали сильно хворіти та вивчають можливості виїзду за кордон.
555 09.08.2014 23:57 IP: 33.114.113.92
журналістів також призивають? бо останнім часом на Закарпатті їх забагато розвелося :)
Громадянин України 09.08.2014 23:36 IP: 218.186.111.78
Якщо всіх то всіх, а не через кастові приналежності і тому подібне...
1234 09.08.2014 21:53 IP: 132.172.34.193
Та вони бідні в нас на Тячевщині метушаться як шрезофренники на волі в кожну дорку пробують залізти полковник міліції вже й курчат дома годуе по звонку й по гриби не йде а вилітає а панчуки-живодери ой як розхворілися но та цеж не людей оббирати а під кулі йти за реаліями з цього нічого не вийде по крайній мірі в Тячеві

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp