Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

МЗС висловило протест Росії через ситуацію на Азові

26 листопада 2018 р., 10:29

Київ закликав союзників надати військову допомогу для захисту України і посилити санкції проти Москви.

Міністерство закордонних справ України висловило категоричний протест РФ через напад і захоплення кораблів ВМС України в Азовському морі. Про це вночі, 26 листопада, повідомила прес-служба відомства.
У заяві наголошується, що "злочинний режим Кремля вкотре продемонстрував те, що він не має ніяких меж у своїй агресії і готовий до будь-яких актів проти України".
"Україна вимагає невідкладно надати медичну допомогу пораненим військовослужбовцям, забезпечити їх негайне безпечне повернення на Батьківщину, а також повернути захоплене військове майно і компенсувати українській стороні завдані їй збитки", - наголосили в МЗС.
Також зовнішньополітичне відомство звернулося до союзників і партнерів із закликом "вжити всіх необхідних заходів для стримування агресора, в тому числі через застосування нових і посилення існуючих санкцій, а також надання Україні військову допомогу для захисту територіальної цілісності та суверенітету України в рамках міжнародно визнаних кордонів".

Нагадаємо, 25 листопада спецназ РФ атакував кораблі ВМС України в Азовськомуморі. Біля Керченського моста були захоплені три українських судна.

У зв'язку з загостренням ситуації відбулося термінове засідання РНБО, на якомупрезидентові Петру Порошенку було запропоновано ввести воєнний стан в Україні.

Глава держави підтримав ініціативу і повідомив, що 26 листопада Верховна Радазбереться на позачергове засідання і депутати проголосують за введення воєнного стану в країні.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp