Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Донбас був ключовою темою зустрічі ОБСЄ в Мілані

7 грудня 2018 р., 20:33

На міністерській зустрічі ОБСЄ обговорювали шляхи врегулювання ситуації в Україні.

Рада міністрів закордонних справ ОБСЄ закликала відновити зусилля з врегулювання конфлікту на Донбасі і в Чорному морі.

Генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер заявив, що ситуація в Україні стала головною темою засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ в Мілані. Про це він сказав на прес-конференції за підсумками засідання, повідомляє в п'ятницю, 7 грудня, Укрінформ.

"Сторони повинні вийти з політичного глухого кута і працювати над повною імплементацією Мінських домовленостей, зобов'язання щодо чого вони взяли на себе. Власне, безвихідь щодо кризи в Україні і навколо неї викликав атмосферу, яка панувала тут, у Мілані. Але незважаючи на брак довіри, відмінності у сприйнятті і відмінності подальшого шляху, навіть у цей час країни-члени заклали основи для нових рішень і декларацій", - сказав він.

Гремінгер нагадав, що відразу після недавнього інциденту з нападом Росії на українські кораблі в районі Керченської протоки він разом з чинним головою ОБСЄ виступив із заявою, у якій містився заклик до стриманості і діалогу з метою деескалації ситуації.

"Я також передав цей меседж російському міністру закордонних справ Сергію Лаврову під час нашої зустрічі в Мілані. Ми також закликаємо відновити зусилля з врегулювання конфлікту в і навколо України", - заявив генсек ОБСЄ.

Міністр закордонних справ Італії і чинний голова ОБСЄ Енцо Моаверо-Міланезі підкреслив важливість ОБСЄ як структури, де країни можуть безпосередньо обмінятися думками з усіх важливих і складних питань.

"Без ОБСЄ результат був би таким, що країни говорили б тільки на відстані. Говорили б тільки заявами, без безпосереднього контакту за круглим столом в присутності інших країн", - заявив він.

Нагадаємо, Німеччина та Данія запропонували розширити місію ОБСЄ на Азов.Раніше повідомлялося, що Україна ініціювала спецзасідання Постійної ради ОБСЄ.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp