Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Ужгородщині одному з сіл дали нове дихання

13 грудня 2018 р., 11:20

Колись село Дубрівка вважали депресивним.

Ситуація дещо змінилася з обранням нового сільського голови.

Днями голова Ужгородської районної ради Руслан Чорнак здійснив робочий візит до села, в ході якого сільський голова Роман Василиндра ознайомив керманича району з результатами спільної праці.

За останні три роки, на ремонт дорожнього покриття з бюджету районної ради було виділено понад півтора мільйона гривень. Кошти освоєно вчасно, а результатам проведених робіт можуть позаздрити навіть найбільші міста області.

"Ще декілька років тому проїзд сільськими дорогами був справжнім випробовуванням на міцність, як водія та його нервів, так і автівки, якою він керує. До питання ремонту автошляхів тут не підходили з 1990-го року. Позаяк сільськими землями користуються серйозні агропромислові компанії, дорожнє покриття зазнає значного навантаженння від курсуючих дорогами вантажівок. Радий, що спільними зусиллями районної ради та керівництва Дубрівки нам вдалося реалізувати ряд важлих дорожніх ремонтів" - зазначив голова Ужгородської райради Руслан Чорнак.

Того ж дня сільський голова та керманич району відвідали дошкільний навчальний заклад. Наразі тут виховуються 30-ть діточок.

Сьогодні в садочку ведуться роботи по оновленню фасаду будівлі, а дещо раніше було реалізовано проект по реконструкції даху. Майже мільйон гривень на потреби садочку було виділено саме з бюджету районної ради.

Ще донедавна у цьому приміщенні знаходилася Дубрівська сільська рада, однак через нестачу місць у старому садочку, керівництво села прийняло рішення переїхати, та надати будівлю для потреб дошкільнят. На вулиці облаштовано дитячий майданчик, у планах - встановлення літньої альтанки.

Нині сільська рада знаходиться в одній будівлі з сільським клубом. Тут власними силами також здійснено ремонт: замінено покрівлю, здійснено ремонт фасаду та благоустроєно прилеглу до адмінбудівлі територію.

Жителям села Дубрівка добре відома проблема паводків. Під час сильних опадів річка виходить з берегів та підтоплює дворогосподарства селян. У зв'язку з цим Ужгородська районна рада вирішила виділити кошти на розробку проектно-кошторисної документації для проведення робіт із розчистки русла річки Веля.

"Ужгородська районна рада готова допомогти селу у вирішенні цього питання. Сподіваємося, що вже наступного року річку буде очищено від замуленості та чагарникової рослинності, а місцеві жителі нарешті перестануть з острахом очікувати несприятливих погодних умов" - повідомив очільник райради Ужгородщини Руслан Чорнак.

До слова, поруч з річкою знаходиться озеро. Коштом сільради водойму було зариблено. Нині ця місцевина популярна серед фанатів риболовлі, а нещодавно житель села впіймав тут щуку вагою в понад 5 кілограм!

Сьогодні з впевненістю можна сказати, що спільна праця керівництва села та районної ради дала "нове дихання" колись занедбаному селу.


Ужгородська районна рада

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp