Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Деякі сільськи ради Хустщини майже згорнули мобілізаційну діяльність

15 серпня 2014 р., 13:38

А інші "крутять носом", коли віськкомат надає повістки для місцевих жителів.

Хустською міжрайонною прокуратурою проведено перевірки у ряді сільських рад Хустського району з приводу дотримання законодавства про мобілізацію та мобілізаційну підготовку, вказаними перевірками встановлено ряд порушень. 

Зокрема, посадовими особами сільських рад неналежно виконуються положення ст.38 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», якими передбачено, що в адміністративно-територіальних одиницях, де немає військових комісаріатів, відповідні органи місцевого самоврядування, керівники підприємств, установ та організацій, у тому числі навчальних закладів, незалежно від підпорядкування і форм власності зобов'язані на вимогу військових комісаріатів сповіщати призовників і військовозобов'язаних про їх виклик до військових комісаріатів та забезпечувати своєчасне прибуття за цим викликом, у 7-денний строк повідомляти районні (міські) військові комісаріати про прийняття на роботу (навчання) призовників і військовозобов'язаних.

Поряд з цим, встановлено, що по Хустському районі, видані військовим комісаріатом повістки, вручаються сільськими радами вкрай незадовільно. Крім цього, як повідомив виконувач обов’язків Хустського міжрайонного прокурора Володимир Келемен: «Встановлено, що в окремих сільських радах, діяльність з сповіщення призовників сільськими радами взагалі майже згорнута.

На вказані порушення Хустською міжрайонною прокуратурою внесено 10 подань, про притягнення до дисциплінарної відповідальності посадових осіб, які відповідають за організацію роботи на вказаному напрямку та вжити невідкладних заходів щодо усунення виявлених порушень.
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp