Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Прокуратура: Мобілізація під прицілом

5 серпня 2014 р., 22:00

Закарпатські прокурори спостерігають за виконанням всіх вимог здійснення мобілізації на Закарпатті.

В Україні оголошена третя хвиля часткової мобілізації, яка проводиться у всіх областях України.

Нинішня часткова мобілізація проводиться згідно з діючим законодавством, в тому числі і відповідно до Закону № 1595-VII «Про затвердження Указу Президента України «Про часткову мобілізацію».

Військовозобов'язані, яким надійшла повістка військового комісаріату про прибуття для призову на збори, зобов'язані прибути в пункт і у строк, зазначений в повістці. За призваними на збори та резервістами зберігаються місце роботи, посада і середня заробітна плата на підприємстві чи в організації, незалежно від форми власності.

Після першої хвилі мобілізації були зафіксовані випадки, коли недбайливе керівництво порушувало права мобілізованих і звільняло їх – прокуратурою вже поновлено на роботі десять незаконно звільнених чоловіків.

Захищати країну – наш обов’язок. Відзначимо, що в разі часткової мобілізації, 18-річні призовники, а також люди без армійського досвіду будуть покликані в останню чергу. Прокурор Закарпатської області наголосив на тому, що за ухилення від призову за мобілізацією в ст. 336 Кримінального кодексу України прописана відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Прокуратура вживатиме усіх передбачених законом заходів, аби Закон «Про часткову мобілізацію» було виконано. Україні потрібен захист і ми повинні його забезпечити! 

Також закарпатців просять повідомляти про незаконні дії силовиків у зв’язку з мобілізацією в області та провокації.
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp