Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Скільки нітрату, цинку та інших бід в Тисі в районі Солотвина?

16 серпня 2014 р., 13:00

Українські та румунські експерти взяли зразки поверхневих вод на експертизу.

13 серпня 2014 року на підставі «Регламенту українсько-румунського співробітництва з оцінки якості прикордонних вод та заходи, що вживаються при надзвичайних забрудненнях, яких не можливо уникнути на прикордонних водотоках», у межах впровадження Угоди між Урядом України та Урядом Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах, підписаної 30 вересня 1997 року в м. Галац, Румунія, українськими та румунськими експертами було здійснено спільний відбір проб поверхневих вод з річки Тиси в смт. Солотвино.



Від української сторони на зустрічі були присутні: провідний хімік лабораторії моніторингу вод та ґрунтів Басейнового управління водних ресурсів р. Тиси Оксана Федора, виконуюча обов’язки начальника відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Закарпатській області Олена Лембак, фахівець відділу гідрології Закарпатського обласного центру з гідрометеорології Андрій Тиводар. Від румунської сторони на зустрічі були присутні: біолог лабораторії SGA Марамуреш Терек Андрей, лаборант лабораторії SGA Марамуреш Васіле Бретан.

В процесі зустрічі румунськими та українськими спеціалістами було виконано спільний відбір проб води р. Тиси у створі історичного мосту Солотвино-Сігет відповідно до Програми проведення спільних вимірів витрат води та відбору проб води з р. Тиса на 2014 рік.

Співставлення результатів досліджень, буде проведено на зустрічі українських та румунських експертів Робочої групи по проблемах р. Тиса з питань оцінки якості води по показниках: нітрит-іони, нітрат-іони, хімічне споживання кисню, цинк, мідь, залізо, марганець, розчинений кисень, біологічне споживання кисню, завислі речовини.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp