Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Алжирі перенесли вибори президента після масових протестів

13 березня 2019 р., 21:50

Протести в Алжирі принесли результат.

В Алжирі заплановані на 18 квітня 2019 року президентські вибори перенесли у відповідь на наполегливу вимогу народу.

Про це в середу, 13 березня, заявив віце-прем'єр, міністр закордонних справ Рамтан Ламамра, повідомляє портал TSA.

"Президент (Абдельазіз Бутефліка) переніс вибори у відповідь на наполегливу вимогу народу. Він почув тих, хто брав участь у вуличних маршах. І президент вирішив дати слово алжирському народові", - зазначив він.

Глава МЗС також пообіцяв місцевій опозиції місця в майбутньому уряді країни."Присутність опозиції в майбутньому уряді бажана. Якщо самі представники опозиції і громадськості хочуть бути в уряді, то ласкаво просимо. Опозиція радісно запрошується ввійти в уряд, нам нема чого приховувати", - зазначив Ламамра.

За його словами, мова йде про плани "суттєвого оновлення політичної системи Алжиру, у якій з'являться нові обличчя, у тому числі жінки і молодь".

"Повинен бути діалог, у рамках якого треба бути уважним до сподівань молоді. Найглибше з них - зміна системи. Треба йти до людей, збирати від них пропозиції, дозволяти молоді брати участь у процесах", - наголосив віце-прем'єр.

Раніше президент Алжиру Абдельазіз Бутефліка прийняв рішення відмовитися від планів висунення своєї кандидатури на п'ятий президентський термін.

Таке рішення президента було оголошено на тлі масових протестів проти глави держави. Раніше в протистоянні із силовиками постраждали понад 200 алжирців.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp