Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Міноборони представило медаль За поранення

12 квітня 2019 р., 22:33

Міноборони анонсувало нову військову нагороду - медаль За поранення.

Оборонне відомство даватиме військовим нову медаль - За поранення. Відзнака стане першою нагородою, створеною в рамках реформування системи.

В українській армії з'явиться нова нагорода - медаль За поранення. Про це повідомляє Головне управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України у Facebook.

"Нарешті подолано багато бюрократичних перешкод і починає рух нова система відомчих нагород Міністерства оборони України! Першою нагородою, яка починає свій шлях на утвердження міністром оборони і перерізає стрічку старту реформування системи нагород, буде медаль За поранення", - вказується в повідомленні.

На аверсі медалі зображено тризуб на тлі двох схрещених мечів вістрям вгору і тернового вінця. На реверсі розташується напис "За жертву крові в боях за свободу України" і номер, який буде використовуватися для чіткого контролю і виключення підробок.

Кількість і ступінь тяжкості поранень будуть визначатися гілочками, які кріпляться на стрічці медалі або планці - біла або срібна гілочка для легких поранень, жовта або золота - для важких.

Зазначається, що на медальній стрічці можуть бути одночасно як максимум три гілочки різних кольорів, а на планці для повсякденної форми одягу тільки одна - за найважке поранення.

Утверджувати нагородження будуть міністр оборони України або посадова особа, призначена міністром. Це може бути й голова військового комісаріату - для вручення медалі на місці.

Раніше повідомлялося, що у 2018 році на виготовлення державних нагород в Україні витратили 47,6 мільйона гривень.

{g}

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp