Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Гуцульщина скликає таланти

17 квітня 2019 р., 17:40

Вже незабаром

Із 2 по 7 травня у смт. Ясіня, що на Рахівщині, відбудеться яскраве мистецьке дійство – перший гуцульський фестивальний марафон, який поєднає три фестивалі «Гуцульська Родина–2019», «Іван Попович збирає таланти–2019» та «Весняний мольберт Серця Карпат–2019».

Проходитиме він у рамках святкування з нагоди 100-річчя з дня створення Гуцульської Республіки в смт Ясіня.

Завдання марафону ‒ розвиток хореографічного, вокального, інструментального, театрального, декоративно ‒ прикладного мистецтва та живопису, обмін творчим досвідом, встановлення контактів, популяризація, збереження, відновлення та пропаганда культури творчості та самобутніх історичних традицій Гуцульського краю. Всі вони закладені у відповідні номінації. У кожній із них будуть визначатися лауреати‒1-ї, 2-ї, 3-ї премій і Гран Прі.

Родзинка фестивалю – один виступ оцінюватимуть три незалежні склади журі.
Організатори обіцяють потужні конкурси, захоплюючі екскурсії, запальні дискотеки.

Для всіх учасників фестивалю, а це ‒ колективи, солісти, художники із 20 –ти областей України, а також із Білорусії, Угорщини, Словакії, Сербії, Румунії, Словенії та Польщі, проводитимуться майстер-класи від членів журі за всіма жанрами, а також шоу-програма від зірок української естради.

Передбачені екскурсії по Гуцульщині з відвідуванням найбільшого водоспаду України «Труфанець», пам’ятки архітектури світової спадщини ЮНЕСКО «Струківська церква», мінеральні джерела, Яблуницький перевал, туристичний комплекс «Буковель», перебування на гуцульській вечері та гуцульські вечори знайомств.
Прес-служба облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp