Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Пожежа в Нотр-Дамі: робочі курили на риштуванні

24 квітня 2019 р., 23:05

Роботи з реконструкції Нотр-Дама вже ведуться.

Співробітники компанії Le Bras Freres, які монтували риштування навколо собору Паризької Богоматері, порушували техніку безпеки і курили на своїх робочих місцях.

Про це повідомляє BFMTV у середу, 24 квітня.

Зазначається, що цю інформацію підтвердив представник компанії Марк Ескеназі.

"Дійсно, були співробітники, які час від часу порушували цю заборону, і ми шкодуємо про це", - сказав він.

Ескеназі запевнив, що "погано погашені сигарети ніяк не могли спровокувати цю пожежу", а також спростував версію про появу полум'я через коротке замикання в електроприводі будівельних ліфтів, оскільки "вони були далеко від вогнища займання".

Заява компанії стала відповіддю на статтю газети Canard enchaîné, у якій стверджувалося, що на місці проведення будівельних робіт було знайдено сім недопалків.

Нагадаємо, увечері 15 квітня сталася пожежа в соборі Паризької Богоматері. У храму обвалилися дах, шпиль, встановлений у XIX столітті, колони в нефі і годинник.

З палаючого Нотр-Дама встигли винести Терновий вінець, який, за переказами, був одягнений на голову Ісуса Христа незадовго до розп'яття. Твори мистецтва, які зберігалися в соборі, також вдалося врятувати.

Допомогу у відновленні собору і збір коштів на його реставрацію запропонували міжнародні організації і великі компанії. За даними ЗМІ, сума пожертвувань на відновлення Нотр-Даму досягла одного мільярда євро.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp