Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як в Ужгороді День Перемоги відзначатимуть

7 травня 2019 р., 08:25

8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення. Цього дня в атріумі облдержадміністрації відкриється виставка «Тріумф людини.

Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори». Експозиція, підготовлена Українським інститутом національної пам’яті, розповідає про 30 людських доль за дротами 11 таборів смерті Третього Рейху.
А 9 травня – у День перемоги над нацизмом – в Ужгороді вшанують пам’ять загиблих у Другій світовій війні.

О 10.00 керівники обласної держадміністрації, обласної ради, представники ветеранських організацій, військових частин, правоохоронних органів покладуть квіти до підніжжя пам’ятника «Україна – визволителям» на українсько-словацькому кордоні.

О 10.20 покладання квітів відбудеться до пам’ятника «Добровольцям Закарпаття – учасникам Другої світової війни», на площі Кирила і Мефодія (біля готелю «Закарпаття»).
О 10.40 на Меморіальному комплексі «Пагорб Слави» відбудеться покладання квітів до могил воїнів, які загинули в зоні АТО/ООС та до Вічного вогню.

Цього ж дня в атріумі Закарпатської облдержадміністрації об 11.30 розпочнеться святковий концерт Української Республіканської Капели NOW Кредо. Колектив Капели складають 82 високопрофесійних артиста з усієї України. Очолює її заслужений діяч мистецтв, головний хормейстер Національної опери України Богдан Пліш.
До слова, виступ Капели в Ужгороді має символічне значення, оскільки перший виступ під час турне Української республіканської капели в травні 1919 року відбувся саме в Ужгороді.
Урочисті заходи в ці дні відбудуться також в усіх районах Закарпаття.
Запрошуємо краян долучитися до заходів з відзначення Дня пам’яті та примирення та 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp