Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Туристичні родзинки Ужанської і Тур’янської долин

16 травня 2019 р., 08:25

У ході прес-туру до Перечинської міської ОТГ журналісти з’ясовували, як місцева влада сприяє розвиткові туристичної сфери населених пунктів громади

Своїм природним рекреаційно-туристичним потенціалом Перечинщина відома далеко за межами Закарпаття, а от які особливі принади для любителів мандрівок приготували працівники цієї сфери і як їм в цьому сприяла міська рада журналістам розповідала начальник відділу економіки, інвестицій і туризму міської ради Іванна Тирпак, Перечинський міський голова Іван Погоріляк, власники і менеджери туристичних закладів. Журналісти відвідали готельно-ресторанні комплекси «Берізка», «Тур’янська долина», «Кантіна», «Підкова», сироварню «Перечинська мануфактура» та інші туристичні об’єкти об’єднаної громади. 

«На території Перечинської ОТГ є кілька туристичних родзинок, – розповідає Іванна Тирпак. – Це Сімерський міст, який побудований на початку 1900 років за технологією Ейфелевої вежі. Є у нас «Лемківська садиба» – унікальний етнокультурний музей. Також ми розвиваємо паломницький туризм, оскільки у Перечині є Хресна дорога. Із таких цікавих туристичних родзинок – це 200- річний дуб, Будиночок зубної феї та найбільша в Україні металева підкова. Зараз також ми проводимо роботи із завершення маркування туристичного маршруту, велотур «Перечинська біцигля». Його протяжність – 35 км. Перший забіг проведемо напередодні Дня Перечина. Незабаром ми хочемо реалізувати спільний грантовий проект із Польщею, аби розвивати наш музей. Зараз ми готуємо заявку на участь у проекті «Малі міста – великі враження». За рахунок цього проекту хочемо оживити музей, впровадити інтерактивні експозиції». 

Власник унікальної сироварні Олексій Синельников розповів, що започатковуючи свою справу звернувся до міського голови І.Погоріляка з проханням допомогти з приміщенням під виробництво. Голова запропонував підприємцю-початківцю взяти в оренду за ...1 грн. в рік не використовувану і вкрай занедбану будівлю колишнього військового містечка, реконструкція якої потребувала значних вкладень. Так на місці пустки у Перечині постав сучасний об’єкт, який сьогодні не лише продукує смачний природний продукт, але й туристична родзинка, котра чи не щодня притягає падких до пізнання новизни мандрівників з близьких далеких земель. У рамках прес-туру представник Регіонального центру з надання БВПД Оксана Дудаш провела інформування перечинців про право кожного на безоплатну первинну правову допомогу та законодавчо визначених категорій громадян на представництво у суді, перед органами державної влади тощо за рахунок держави. Корисною була й інформація про ініціативу Мінюсту «Відповідальне батьківство», зокрема, про можливість отримати податкову знижку до 18% вартості послуг на розвиток дитини, послугу "Муніципальна няня" та ін. У разі потреби правової підтримки, фахівець порадила звертатись до найближчих центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті.

{g}
Закарпатське РВ АМУ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp