Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Центральну вулицю Ужгорода залишать без реклами? (ФОТО)

21 серпня 2014 р., 21:01

Уже в жовтні її можуть демонтувати...

 

Термін дії дозволу на їхнє розміщення вздовж вулиці Волошина закінчується в перших числах жовтня. А це означає, що міська влада може без будь-яких проблем припинити договір та звільнити центральну пішохідну зону від реклами.

За словами архітектора, дизайнера та громадського діяча Володимира Павлишина, сіті-лайти на вулиці Волошина – це перше, що потрібно демонтувати в історичній частині міста.

«Якщо ужгородці поважають себе, то їх там не повинно бути! У нас є багато місць, де зовнішня реклама може зовсім не заважати – недобудови, тимчасові конструкції, житлові масиви». Володимир Павлишин також стверджує, що ситуація з рекламними щитами в обласному центрі є абсолютно катастрофічною, адже вони ні в якому разі не повинні закривати собою архітектуру міста.

Натомість абсолютно протилежну думку висловлює Леонід Буланов – приватний підприємець, який, власне, і займається розміщенням вищезгаданої реклами. Більше того, він каже, що терміни оренди плануються бути продовженими і всі відповідні документи вже подані до міськради. «Сіті-лайти – це не білборди, і в містах Європи вони так само розташовані на вулицях. Тим більше, сіті-лайти на Волошина освітлюють центр міста». А ще, в розмові Леонід Михайлович підкреслює, що розміщення рекламних щитів по місту для його фірми не дешеве задоволення – за рік в міський бюджет вони сплачують до пів мільйона гривень.

Водночас із власних джерел у міськраді стають відомими досить цікаві цифри. Виявляється, за кожен сіті-лайт, який має по дві рекламні площини, місто отримує 100 гривень на місяць, відповідно 900 гривень за всі щити разом. Натомість підприємець з кожного з них заробляє 1000 гривень на місяць. Тобто за рік бюджет міста за дані сіті-лайти поповнюється на 10800 гривень, а до гаманця підприємця надходить 108 тисяч гривень.

У свою чергу, в.о. Ужгородського міського голови Віктор Щадей зазначає, що цим питанням у міськраді вже займаються: «Давно є така ініціатива, щоб в історичному центрі міста позбутись всієї зовнішньої реклами. Це успішно вдалось зробити біля пішохідного мосту на стінах над Ужем, залишилось вирішити питання з пішохідною зоною на Волошина. Вважаю, що останнє слово має бути за дизайнерами та архітекторами, тому я доручив розглянути дану ініціативу управлінню містобудування та архітектури, щоб після широкого громадського обговорення винести її на розгляд міськвиконкому».

Юлія Барабан, спеціально для Мукачево.net


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp