Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Іршаві за гроші ЄС відновили дитячий садок (ФОТО)

14 березня 2014 р., 21:16

12 березня у Іршаві відбулася фінальна конференція спільного Проекту Іршавської міської ради та ГО «Перехресні зв’язки», яка стала його логічним завершенням.

Проект фінансувався Євросоюзом за дольовою участю міськради. Його виконання тривало цілий рік. На підсумкову конференцію було запрошено представників 5-ти малих міст Закарпаття, директорів шкіл та завідуючих Іршавськими міськими дитсадками, інженерів-будівельників підрядної організації. На останньому заході підвели остаточні підсумки роботи. 

{g}

Отже, основними завданнями було впровадження енергозберігаючих технологій у Іршавському дитсадку №1. Протягом літніх місяців минулого року тут повністю замінили систему опалення, провели утеплення фасаду будівлі, встановили сонячні колектори і бойлери для підігріву води, замінили вікна та двері на енергозберігаючі. Як зауважив міський голова, крім того, у 2012 році у всіх дитсадках було встановлено котли на тверде паливо і всі ці заходи втілені вжиття у сукупності приносять суттєву економію, а найголовніше забезпечують належні умови та комфорт для дітей і працівників дитячих дошкільних навчальних закладів. Також мер висловив вдячність усім, хто брав участь у виконанні проекту. 

Крім того на тренінгу виконавчий директор Української некомерційної енергетичної агенції, Дмитро Леськів, ознайомив присутніх із доступними та практичними методами енергоощадності та енергоефективності, починаючи від елементарного встановлення зарадіаторних екранів та енергозберігаючих ламп у навчальних закладах, що можна зробити з бюджетних коштів, і закінчуючи участю у ґрантових програмах за фінансування ЄС, які дозволять проводити масштабні енергозберігаючі заходи – такі як капітальні ремонти та реконструкції будівель. У результаті можна зекономити кошти, зменшити споживання енергоносіїв, зберегти екологію та забезпечити виховання здорового майбутнього покоління у належних умовах.

По завершенню тренінгу-конференції учасників запросили на екскурсію до дитсадка №1. Гості підкреслили, що виконання даного проекту принесло не лише заощадження коштів, та комфорт для дітей, а й значно покращило естетичний вигляд будівлі садочка, оскільки вони мали можливість переглянути світлини до проведення реконструкції.
Іршавська міська рада

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp