Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Керівництво Закарпатської ОДА проявило державницьку позицію і також стало на захист полонини Боржави від забудови ВЕС

21 червня 2019 р., 17:10

Т.в.о. голови Закарпатської ОДА Іван Дуран: "Влада зобов'язана вжити всіх заходів, щоб виключити найменший ризик нанесення непоправної шкоди полонині Боржава!"

 

Сьогодні, 21 червня, в Закарпатській облдержадміністрації відбулась конструктивна робоча зустріч команди захисників Боржави із теперішнім керівництвом області.

Представники різних громадських організацій Закарпаття, наукової, екологічної та природоохоронної спільноти, ініціативної групи громадськості «Save_Borzhava», коаліційного об’єднання «Форум екологічного порятунку Закарпаття», ГО «Екосфера», «Нацкорпусу Закарпаття», які послідовно відстоюють у всіх інстанціях збереження даної перлини Карпат, донесли до т.в.о. голови Закарпатської ОДА Івану Дурана свої аргументи щодо невідворотних катастрофічних наслідків для екосистеми полонини Боржава у разі початку будівництва гігантського вітропарку.

Позиція теперішнього очільника області Івана Дурана є державницькою, принципово правильною і полягає у збереженні наших Карпат від будь-якого навіть мінімального пагубного втручання в їх екосистему задля одного – зберегти це природнє надбання і для майбутніх поколінь. Він чітко наголосив: "Влада зобов'язана вжити всіх заходів, щоб виключити найменший ризик нанесення непоправної шкоди полонині Боржава!"

На приємне здивування команди захисників Боржави діалог із теперішнім керівництвом області пройшов у надзвичайно конструктивному руслі. За результатами обговорення Іван Дуран наголосив на необхідності створення робочої групи та ретельного опрацювання Департаментом екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА всіх зауважень та застережень науковців і правників з метою уникнення найменшого ризику нанесення непоправної шкоди даній перлині Карпат.

Нагадаємо громадськості, йдеться про намір турецької фірми "Атлас Воловець Енерджи" збудувати 34 гігантські вітряки висотою 180 м. і загальною потужністю 120 МВт на території Воловецького та Свалявських районів в межах полонини Боржава.

Небайдужа громадськість та наукова спільнота Закарпаття разом з місцевими громадами наразі оскаржує в суді незаконний "позитивний" висновок Департаменту екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА. В той же час УправлінняДержархбудінспекції, враховуючи аргументи громадськості та грубе порушення законодавства, рішуче стала на сторону захисту полонини та Боржавського хребта від ймовірного непрогнозованого втручання в екосистему об’єкту Карпатської екологічної мережі, повторно відмовивши забудовнику у видачі дозволу на виконання будівельних робіт.

Громадський правник Віталій Грегор



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp