Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рішення в справі щодо будівництва міні-ГЕС на Шопурці у Великому Бичкові суд прийме 27 червня

21 червня 2019 р., 17:35

З метою надання сторонам часу на ознайомлення з даними поясненнями Н.Майстренко і викладення своєї позиції, суд оголосив перерву і розгляне справу по суті 27 червня о 16:00

Окружний суд в Ужгороді завершив підготовче засідання в резонансній справі щодо спорудження скандальних 7-и міні-ГЕС у Великому Бичкові на закарпатській Рахівщині, проти яких консолідовано виступила громада, громадськість і природоохоронна спільнота.

Вчора, 20 червня, у Закарпатському окружному адміністративному суді під головуванням Ярослави Калинич відбувся розгляд «гесівської» справи №260/219/19 за позовом представника забудовника до Великобичківської селищної ради про визнання дій протиправними та скасування рішення загальних зборів селища Великий Бичків щодо будівництва міні-ГЕС на річці Шопурка.

Представником ГО «Комітет екологічного порятунку України» адвокатом Наталією Майстренко, яка на попередньому засіданні була залучена як третя особа без самостійних вимог, були надані пояснення в яких просила суд відмовити позивачу в задоволені позову як безпідставному.

З метою надання сторонам часу на ознайомлення з даними поясненнями Н.Майстренко і викладення своєї позиції, суд оголосив перерву і розгляне справу по суті 27 червня о 16:00.

Нагадаємо громадськості, що громада Великого Бичкова, що на Рахівщині, наукова спільнота та спортивні рибалки, екологи та громадські правозахисники Закарпаття виступають категорично проти даного екологічно-небезпечного гідробудівництва і сподіваються, що суд захистить річку #Шопурка від горе-інвесторів та їхні екологічні права на безпечне довкілля.

Ігор Мандзюк, юрист одного із забудовників, який запланував будівництво на Шопурці п’ять із семи міні-гідроелектростанцій, просить суд скасувати рішення загальних зборів селища Великий Бичків від 26 січня 2019 року, на яких громада селища проголосувала проти побудов міні-ГЕС на річці Шопурка (600 людей висловилося "проти" спорудження МГЕС і лише 1 - "за").

На 13-ти кілометрах цієї гірської притоки Тиси так звані "інвестори" збираються побудувати казкад з 9 МГЕС - 7 у Великому Бичкові й 2 - в Кобилецькій Поляні.

З повагою, Віталій Грегор, громадський правозахисник

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp