Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Вакцинація обов'язкова: Супрун розповіла про місця зараження правцем

2 липня 2019 р., 19:36

Уляна Супрун повідомила, що вакцинація - єдиний спосіб уберегтися від хвороби. В Україні це можна зробити безкоштовно

 

Уляна Супрун розповіла про жахи зараження правцем і порадила всім українцям обов'язково вакцинуватися. Це єдиний спосіб уберегтися від інфекційної хвороби. Влітку особливо зростають ризики заразитися на правець. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Супрун привела за приклад історію з 12-річним хлопчиком, котрий упав на вулиці і поранив коліно. Через 20 днів дитину забрали в лікарню і діагностували правець. У цієї хвороби є особливість - посмикування м'язів ніг.

Супрун повідомила важливі факти про це захворювання:

Правцем можна заразитися, коли спори бактерій, що викликають хворобу, потраплять у рану або поріз, через укус тварини або через порізи гострими предметами і уламками деревини. Найчастіше ці бактерії живуть у ґрунті і кишковому тракті тварин.

Симптоми можуть з'явитися з 3 до 21 дня після зараження. Це можуть бути спазми м'язів обличчя, у тому числі - стиснення щелеп, "випинання" очей, м'язові спазми (часто в шлунку), судоми м'язів спини, болісне напруження у всьому тілі, проблеми з ковтанням, утруднення дихання, головні болі, лихоманка і надмірне потовиділення, зміна тиску і прискорене серцебиття.

Без медичної допомоги смерть від правця настає в 100% випадків. Якщо ви помітили в себе симптоми - обов'язково зверніться до лікаря!

За календарем обов'язкових щеплень дітей вакцинують у 2, 4, 6, 18 місяців, 6 років і 16 років. Надалі потрібна ревакцинація від хвороби кожні 10 років. Безкоштовно вакцинуватися від правця можуть і діти, і дорослі.

Навіть якщо ви перехворіли цією хворобою - ревакцинація однаково необхідна! Є ймовірність повторного зараження.

Супрун зазначила, що до сих пір є люди, які вірять у те, що вакцини не працюють, а власний імунітет може захистити від усіх хвороб. Потрібно тільки перехворіти. Науці віддавна відомо, що це не так.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp