Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Тячівській міській об’єднаній громаді активно розвивають інфраструктуру здорового способу життя і бадьорого настрою

8 липня 2019 р., 08:50

У 2017 році у Тячеві був відкритий надсучасний спортивний комплекс Арена «Тячів», будівництво якого велося багато років і тільки зі створенням ОТГ арена вступила в дію

Ставлення до створення комфортних умов для занять спортом у Тячівській ОТГ засвідчує, що тут добре розуміють: спорт і фізична культура - це здоров'я її громадян та ефективна альтернатива беззмістовному витрачанню часу молодими людьми, що часто межує з антисоціальною поведінкою і навіть криміналом. Тому влада громади надає цьому напрямку пріоритетного значення та вкладає значні кошти як у створення бази для занять спортом і фізичною культурою, так і розвитку мережі спортивних секцій для різних вікових категорій своїх жителів. 

«Упродовж останніх двох років у Тячівській міській ОТГ було збудовано у кожній школі сучасні спортивні зали та майданчики, а в місті - надсучасну спортивну арену «Тячів» та реконструйовано міський стадіон ім. Л. Бийреша, - розповідає Тячівський міський голова Іван Ковач. - Сьогодні футбольні майданчики з штучним покриттям і майданчики з тренажерами стали центрами спортивного життя міських мікрорайонів та сіл громади і, що важливо, ніколи не простоюють». 

У 2017 році у Тячеві був відкритий надсучасний спортивний комплекс Арена «Тячів», будівництво якого велося багато років і тільки зі створенням ОТГ арена вступила в дію. Розміри і технічні параметри дозволяють проводити тут змагання з міні-футболу, гандболу, баскетболу, волейболу, тенісу, різних видів силової боротьби у відповідності до міжнародних стандартів. У спорткомплексі є роздягалки, душові, конференц-зал. У першій половині дня приміщення спортарени використовують школярі, а в другій - секції та спортивні групи з числа дорослого населення громади. В осінньо-зимовий період, коли на вулиці мокро, сиро і морозно - спортарена працює до 22.00. 

Ще одним центром спортивного життя громади є міський стадіон ім. Л.Бейреша. На ньому проводяться матчі обласної і районної першості з футболу, займаються легкоатлети та любителі фізкультури. «Стадіон щороку оновлюється, - розповідає його директор Євген Ладані. - Щойно встановили нове сучасне покриття на бігових доріжках, змонтували тренажерний комплекс, футбольне поле з штучним покриттям. У ці дні триває ремонт фасаду будівлі, де розміщені роздягальні та трибуни». 

Завершено тендерні процедури і підписано угоду з підрядником про будівництво тенісного корту у Тячеві, який має вступити до ладу на початку листопада. 

Спортивні досягнення Тячева, як зовсім невеликого містечка, вражають. Місто має чемпіона України серед юнаків з греко-римської боротьби, двох срібних призерів України з настільного тенісу, чотирьох юних чемпіонів Європи з кік-боксінгу, баскетбольну молодіжну команду – чемпіонок області, успішних легкоатлеток, а тячівські тенісистки грають у фіналах всеукраїнських тенісних турнірів. У Тячеві успішно діє гандбольна школа, вихованці якої класом поступаються тільки своїм ровесницям з ужгородської спеціалізованої ДЮСШ з гандболу. Нині тривають перемовини про створення на базі вихованців Тячівської ДЮСШ дубля для жіночої гандбольної команди вищої ліги України "Карпати" Ужгород. 

Вирує спортивне життя і в сілах Руське Поле і Тячівка, де у заново відремонтованих приміщеннях з дітьми працюють тренери з боротьби, кік-боксинеу, настільному тенісу, спортивних танців. З першого вересня цього року у ДЮСШ буде 6 юнацьких груп з футболу. 

Місто фінансує і заохочує результативну роботу дитячих тренерів, будує, реконструює, утримує і надає приміщення та майданчики, щоб молода генерація громади та навколишніх сіл мала можливість займатися спортом повністю безкоштовно. 

Та найголовнішим результатом роботи влади громади по створенню умов для занять спортом голова Тячівської ОТГ Іван Ковач вважає не стільки спортивні досягнення, а залучення якомога більшої кількості жителів громади різного віку до занять спортом і фізкультурою, культивування здорового способу життя і бадьорого настрою. 

{g}
Закарпатське РВ АМУ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp