Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Мукачеві шукали наркотики у поштових посилках (ФОТО)

15 березня 2014 р., 10:59

У Мукачеві правоохоронцями управління боротьби з незаконним обігом наркотиків спільно з працівниками пошти проведено профілактичні заходи з метою виявлення наркотиків в посилках та інших поштових переказах.

- В Україні пересилка наркотиків поштою є досить поширеною практикою, - розповідає начальник Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Закарпатській області Валерій Шнуренко. Пересилають усе: починаючи від важких наркотиків, на кшталт кокаїну і закінчуючи марихуаною. Інформація,  яка надійшла до правоохоронців, щодо пересилання наркотичних речовин до місць позбавлення волі на території  держави, зумовила провести перевірку транзитного обласного відділу поштових переказів, який знаходиться в м.Мукачеві. 

{G}

Правоохоронці зі спеціально навченою собакою на кличку «Ніка» та кінологом Семеном Поцко під керівництвом начальника кінологічного центру УМВС України в Закарпатській області Олександра Лазаря провели огляд поштових бандеролей,  посилок, які надійшли до транзитного відділення з усіх районів  краю та фасувались для відправки спочатку до Львова, а далі до інших напрямків територією України. Як заявив Валерій Шнуренко, подібні заходи щодо виявлення наркотичних речовин у поштових переказах, будуть проводитись постійно. Адже у правоохоронців управління боротьби з незаконним обігом наркотиків Закарпатської області налагоджена тісна співпраця з пенітенціарною службою по всій території України. Інакше кажучи, всі посилки передані засудженим до  місць позбавлення волі, будуть строго перевірятись. Нагадаємо, що пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів — це незаконне переміщення їх у просторі шляхом відправлення поштою, багажем, посильним або іншим способом з одного місця в інше у межах України. При цьому злочин вважається закінченим з моменту оформлення і відправлення посилки, багажу, листа, бандеролі з цими засобами або речовинами незалежно від того, отримав їх адресат чи ні. 

 Якщо злочин не був доведений до кінця з незалежних від волі винного причин (наприклад, у зв’язку із затриманням під час оформлення квитанції на відправлення посилки, бандеролі чи вантажного контейнера або при їх огляді в момент здачі для пересилання), дії останнього належить кваліфікувати як замах на вчинення цього злочину  і підозрюваний відповідатиме за статтями Кримінального кодексу України. 

Наталія Машіко Мукачівський МВ УМВС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp