Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

МЗС Росії назвало Туска русофобом

12 липня 2019 р., 16:04

Росія звинуватила главу Євроради в русофобії через заяву про розпад СРСР. Туск, на думку МЗС РФ, перекрутив слова Путіна

Російське МЗС звинуватило президента Європейської ради Дональда Туска в "русофобії" після його заяви в Грузії, що розпад Радянського Союзу було благословенням для Центральної та Східної Європи. Відповідна заява розміщена на сайті МЗС РФ.

У міністерстві заявили, що Туск спробував у спотвореному вигляді передати сенс висловлювання Володимира Путіна про те, що розпад Радянського Союзу був найбільшою геополітичною катастрофою XX століття.

"Розпад СРСР призвів до численних людських трагедій, коли десятки мільйонів наших співгромадян і співвітчизників відразу опинилися за кордоном, сім'ї та народи опинилися розділеними. Це, зокрема, стосується російськомовних жителів Прибалтики", - йдеться в заяві.

У російському МЗС також заявили, що в цих країнах, які з 2004 року є членами ЄС, "триває порушення їх прав і груба дискримінація за національною ознакою".

"Пана Туска, судячи з усього, це не дуже турбує. Йому треба було б зайнятися саме цими заявами, а не черговим нападом русофобії", - заявили в МЗС.

Напередодні Туск назвав розпад СРСР "щасливою подією". Розвал Радянського Союзу став, на думку глави Євроради, щасливим моментом у житті українців, а також всіх громадян країн Центральної та Східної Європи.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp