Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Захід "Мова об’єднує" відбудеться в Ужгороді

15 липня 2019 р., 12:30

Те, що треба знати

Саме цього дня набирає чинності Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», за який українці боролися багато років (ось його текст)

Українська мова – один із ключових факторів державної незалежності, національної безпеки та цілісності країни. Саме тому Москва і промосковські реваншисти в Україні прагнуть скасувати чи знівелювати цей історичний документ. Вони не хочуть бачити країну єдиною й сильною. Але ми не дамо їм цього зробити.

Дані соціологів свідчать, що попри всілякі маніпуляції і тонни брехні, вилиті на закон про мову, більшість людей його підтримує й усвідомлює важливість державного захисту української мови.

Введення закону в дію відбуватиметься поступово. Деякі норми почнуть діяти одразу, деякі – за кілька місяців чи років. Що конкретно передбачає цей історичний документ і коли які норми запрацюють – можна дізнатися тут: http://texty.org.ua/pg/article/editorial/read/93769/

Закон не регулює мову приватного спілкування і не спрямований проти інших мов чи людей будь-якого етнічного походження. Його завдання – об’єднати Україну, гарантувати кожній людині право на отримання інформації і послуг українською мовою в усіх публічних сферах на всій території нашої держави.

16 липня – це наше свято, свято мільйонів людей, об’єднаних українською мовою. І ми відзначимо його разом, на Сході і Заході, у Києві і маленьких містечках, на вулицях і в соцмережах.

В Ужгороді акція на підтримку Мовного закону в рамках Всеукраїнської кампанії «Мова об'єднує» відбудеться 16 липня о 19:00 на Театральній площі.

Захід не передбачає використання політичної символіки. Щиро запрошуємо всіх ужгородців долучитися до події і відзначити цей день разом!

Організатори акції



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp