Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

День святої Ольги: історія свята, що не можна робити

24 липня 2019 р., 18:16

Княгиня Ольга першою принесла християнство на територію Русі і зробила багато для її розвитку.В Україні 24 липня відзначається День святої рівноапостольної Княгині Ольги.

Вона внесла колосальний внесок у розвиток Русі.З літописів відомо, що Ольга раніше носила скандинавське ім'я Хельга і народилася недалеко від Пскова. Про дівчину стало відомо, коли вона вийшла заміж за князя Ігоря. Незабаром його вбили, і Ольга показала себе жорстким і мудрим керівником.Княгиня нібито погодилася вийти заміж за ватажка древлян, які вбили її чоловіка. А коли посли прибули до Ольги, їх закопали живцем. Після помсти за чоловіка Ольга взялася за реформування Русі, провела адміністративну реформу і розробила систему оподаткування. При ній в Росії вперше почали будувати з каменю і встановилися межі кордону Київської Русі.Незабаром княгиня охрестилася в Константинополі, взявши ім'я Олена. Зараз біля ікон святої Ольги моляться вдови про втіху, молоді дівчата про вдале заміжжя, а матері - про захист себе і дітей від біди. Також її просять про повернення чоловіка в сім'ю.Під суворою забороною в цей день лайка, сварки і невдоволення долею і речами. Також не можна ставити мирські справи понад духовними.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp