Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Португалія потерпає від масового туризму

8 серпня 2019 р., 19:36

Щороку Португалія ставить нові рекорди туризму. Туристичний бум приносить великі гроші країні, яка досі остаточно не вийшла з економічної кризи.

Однак масовий туризм спричиняє й дедалі більше проблем для довкілля.Туристична індустрія Португалії процвітає: понад 30 мільйонів туристів прилетіли до Лісабона в 2018-му році - чималий приріст (на 81 відсотків) за минулі п'ять років.

У 2019 році щонайменше 600 тисяч відпочивальників прийме нещодавно побудований порт круїзних кораблів Лісабона. Щороку тут уже пришвартовуються 300 океанських лайнерів. Цей стабільний туристичний бум приносить не тільки багато грошей, але і спричиняє чималі екологічні проблеми, які ніхто не хоче вирішувати. "Наприклад, на відміну від Франкфурта-на-Майні, у Лісабоні дозволені нічні перельоти. А тих незначних обмежень, накладених через велику кількість нічних рейсів, ніхто не дотримується" - пояснює Франсіско Феррейра з екологічної організації "Zero".

За підрахунками активістів, зокрема, показники шуму значно перевищують норму: вночі зафіксовано 66,2 децибел замість дозволених 50, удень 74 децибел замість допустимих 65. Висновки катастрофічні. Посеред міста, у житловому районі, на околиці якого розташований університет Лісабона, "під час приземлення літаки гримлять на висоті лише 100 метрів над дахами житлових будинків. У сезон відпусток мешканці не мають жодної спокійної хвилини!", - каже Феррейра. І це вже не кажучи про пил і вихлопні гази.

Туризм як навантаження на довкілля

Ненабагато здоровіше живуть мешканці Лісабона на іншому кінці міста біля ріки Тежу. Два роки тому там побудували сучасний термінал для круїзних лайнерів вартістю понад 50 мільйонів євро. Відтоді рівень забруднення довкілля, за даними еко-активістів організації "Zero", теж надзвичайно високий.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp